TRANSPORT ȘI RETURURI

Va punem la dispoziție următoarele metode de livrare:

Livrare prin curier – ______________________

În cazul în care produsul comandat nu corespunde prezentării sau prezintă defecte de fabricație, puteți solicită înlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui în termen de 30 de zile din momentul în care l-ați primit. Această solicitare poate fi efectuată direct din contul de client, selectând opțiunea „Returnează” sau aici.

Potrivit articolului 9 alin. 1 din Ordonanță Guvernului nr. 34 din 12 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, aveți dreptul de a va retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile de la dată la care intrați dumneavoastră sau o parte terță, altă decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor/a ultimului produs. Pentru a va exercită dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă transmisă prin e-mail. Produsele achiziționate direct din magazinul fizic, nu pot fi returnate.

Dacă va retrageți, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastră fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la dată la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din prezentul contract. Toate sumele aferente produselor returnate se rambursează prin transfer bancar în contul furnizat de dumneavoastră. Excepție fac comenzile online achitate cu cardul. În cazul acesta, suma va fi rambursată în contul cardului din care s-a efectuat plata.

Expediati produsele la adresa Calea Feldioarei nr 80H, Brașov, fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, în decurs de maximum 30 zile de la dată recepționării coletului. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 30 zile.

Va trebui să suportați costul direct al returnării produselor. Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționarii produselor.

Produsul poate fi returnat numai dacă este în aceleași condiții în care a fost primit, în ambalajul original, nu este deteriorat și nu prezintă semne de uzură. Este important să luați în calcul că prin natură lor, obiectele pentru decor în stil vintage sau lucrate manual pot avea mici imperfecțiuni (mici zgârieturi sau deteriorări ale materialului). Acestea nu se consideră a fi defecte de fabricație și, în aceste cazuri, condițiile de garanție nu pot fi invocate. Clientul poate cere însa returul produsului fără a fi necesară vreo explicație, în condițiile legii.